Уряд сподівається на розширення торгових зв'язків і прихід інвестицій із США, - Абромавічус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд сподівається на розширення торгових зв'язків і прихід інвестицій із США, - Абромавічус

Казна та Політика
99
Уряд України сподівається на розширення торгових зв’язків і прихід інвестицій із США, оскільки ця країна є стратегічним партнером і найбільшою економікою світу.
Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус на своїй сторінці в Twitter.
“Америка – найбільша економіка. Сподіваємося на розширення торгівлі та прихід інвестицій. Для України це критично важливо “, – написав він.
Згідно з повідомленням прес-служби Мінекономрозвитку, Абромавічус і міністр торгівлі США Пенні Пріцкер обговорили перспективи розвитку торговельних відносин між країнами, а також формування привабливого інвестиційного клімату в Україні.
Нагадаємо, Україна в найближчі місяці отримає кредитні гарантії США на 1 млрд доларів у разі успішної реалізації програми Міжнародного валютного фонду та проведення антикорупційної реформи.
Дані кошти будуть направлені на проведення реформ в економіці і поліпшення інвестиційного клімату.
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України має намір включити додаткові товари в Генеральну систему преференцій США, відновила свою дію з липня і надає можливість безмитної торгівлі по вхідних в неї групах товарів.
Обсяг безмитної торгівлі між Україною та Сполученими Штатами Америки, передбаченої Генеральної системою преференцій – спеціальним торговим режимом, що надається урядом США розвиненим країнам, включаючи Україну, складе порядку 200 000 000 доларів.
Режим безмитної торгівлі буде поширюватися на 5000 товарів українського виробництва і діятиме до 31 грудня 2017 року. У той же час, дія даного режиму передбачає виконання Україною низки умов, а саме – забезпечення ефективного захисту прав інтелектуальної власності та трудових прав, а також додержання правил зазначення країни походження товарів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас