Міжбанк працюватиме на півгодини довше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк працюватиме на півгодини довше

Валюта
976
Національний банк продовжує час функціонування Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України.
Про це йдеться в постанові регулятора № 722, повідомляє прес-служба НБУ.
“Відтепер Система працюватиме в робочі дні з понеділка по п’ятницю включно з 9:00 до 17:30 за київським часом, замість завершення роботи в 17:00 в понеділок-четвер і в 16.00 в п’ятницю і передсвяткові дні”, – йдеться в повідомленні .
Як наголошується, зазначені зміни сприятимуть більш ефективному управлінню ліквідністю банками, зокрема за допомогою проведення валютних операцій на умовах “своп”, новий порядок проведення яких встановлений в постанові № 721.
Постанова № 721 надає можливість міжнародним фінансовим організаціям додатково залучати гривневі ресурси для їх подальшого спрямування на кредитування українських позичальників.
“Для цього регулятор надав право уповноваженим банкам здійснювати валютні операції на умовах “своп” з МФО”, – повідомляє прес-служба.
У той же час Національний банк розширює перелік валют, з якими уповноваженим банкам дозволено проводити операції “своп”.
“Досі вони мали можливість проводити валютні свопи виключно з вільно конвертованими валютами, які широко використовуються для здійснення платежів за міжнародними операціями, продаються на головних валютних ринках світу і дозволяються для здійснення інвестицій в Україну. Тепер це обмеження не діє”, – повідомляє регулятор .
Обидві постанови набирають чинності з 27 жовтня 2015 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас