Чотири області України куплять 57 шкільних автобусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чотири області України куплять 57 шкільних автобусів

Казна та Політика
449
Кілька областей України придбають 57 шкільних автобусів, у тому числі 35 од. – Дніпропетровська область, 14 од. – Київська, 6 од. – Харківська та 2 автобуси – Луганська область.
Згідно з інформацією на порталі державних закупівель, відповідні пропозиції акцептовані в рамках оголошених у вересні тендерів.
В рамках тендеру на поставку 25 автобусів в Дніпропетровськ акцептована пропозиція ТОВ “Український автобус” – офіційного дистриб’ютора ПАТ “Черкаський автобус”, який випускає продукцію на агрегатах японської Isuzu. Ціна пропозиції – 44,458 млн грн (з ПДВ).
Тендерні пропозиції також подавали ТОВ “Автоград 2007” (Черкаси) на суму 45,15 млн грн, “Радиал Україна” (Київ) на суму майже 42 млн грн і “Спец-Ком-Транс” (Київська обл.) На 46,2 млн грн, однак пропозиції двох останніх компаній були відхилені.
У той же час компанія “Радіал Україна”, розташована за адресою основного офісу Групи компаній “АІС” в Києві, відібрана Харківською облдержадміністрацією для поставки шести шкільних автобусів. Її тендерну пропозицію склало 5524000 грн., а пропозиція другого учасника тендеру – компанії “Інтер Авто-Трейдинг” (Київ) – майже 6 млн грн.
ГК “АІС” на тендерах представляє автобуси “Мрія” базі російського ПАЗ.
У той же час Троїцька облдержадміністрація Луганській області оголошувала тендер саме на два автобуса ПАЗ “Мрія” (або його еквівалент), в якому акцептована пропозиція “Інтер Авто-Трейдинг” майже на 2 млн грн.
Ще один тендер на закупівлю 14 шкільних автобусів був оголошений комунальною установою Київської облради “Сервісно-ресурсний центр” (Боярка), в якому акцептована пропозиція ТОВ “Аймакс Груп” (Черкаси) на суму 12,15 млн грн. У той же час на порталі відсутня інформація про інших учасників тендеру.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України в серпні виділив 66,6 млн грн для закупівлі близько 80 шкільних автобусів для 22 регіонів України в рамках збільшення фінансування інвестиційних програм і проектів, які можуть бути реалізовані в 2015 році за рахунок державного фонду регіонального розвитку. Зокрема, найбільшу суму коштів виділяється Дніпропетровській області – 40,5 млн грн (або 50 автобусів виходячи з вартості одного автобуса 810 тис. грн).
В Україні автобуси в модифікації “шкільний” випускають практично всі автовиробники – корпорації “Еталон” (заводи в Чернігові і Київської області), “Богдан” (завод в Луцьку), УкрАВТО (завод у Запорізькій області).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас