Cargill та інші американські компанії задоволені введенням системи адміністрування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cargill та інші американські компанії задоволені введенням системи адміністрування ПДВ

Казна та Політика
868
Міністр торгівлі США Пенні Прітцкер заявила, що американські компанії, у тому числі найбільша американська сільгоспкомпанія Cargill, задоволені введенням електронної системи адміністрування податку на додану вартість (ПДВ).
“Cargill – одна з провідних американських компаній, яка давно інвестує в Україну, відзначала, наскільки важливо було впровадження електронної системи ПДВ для їхнього бізнесу, але ще багато роботи треба зробити, щоб заборгованість з ПДВ ліквідувати. Cargill та інші американські компанії задоволені впровадженням електронної системи відшкодування ПДВ “, – сказала вона в ході спільного брифінгу з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.
За словами П.Прітцкер, Україні потрібно продовжувати проводити реформи в сільському господарстві, енергетиці та інших галузях економіки. Вона висловила підтримку українському уряду з боку президента США Барака Обами.
Як повідомлялося, система електронного адміністрування ПДВ в тестовому режимі функціонувала в Україні з 1 лютого 2015 по 30 червня 2015 року. З 1 липня 2015 року, незважаючи на різкі протести бізнесу проти її введення в пропонованому урядом вигляді – була введена в звичайному режимі, який, у тому числі передбачає значні штрафи платників податків у разі несвоєчасної реєстрації накладних, навіть у випадку, якщо такі помилки сталися внаслідок збоїв в роботі самої системи.
У той же час 17 липня Верховна Рада прийняла законопроект №2173а, який, зокрема, передбачає, що фіскальні органи не будуть до 1 жовтня 2015 штрафувати підприємців за нереєстрацію податкових накладних в системі ПДВ-рахунків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас