Нацбанк має намір підвищити вимоги до діяльності валютних "обмінників" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк має намір підвищити вимоги до діяльності валютних "обмінників"

Валюта
1161
Національний банк України (НБУ) планує встановити вимоги до прозорості структури власності пунктів з обміну валют небанківських установ, що здійснюють діяльність з обміну валют, аналогічні банківським, повідомляється на веб-сайті регулятора.
“За останні два роки НБУ не видав жодної ліцензії на здійснення валютно-обмінних операцій. Це дуже складний ринок, який може безпосередньо впливати на фінансову стабільність країни. Останнім часом ми бачили багато зловживань, пов’язаних з “сірим” або “чорним” ринком валюти, шахрайством. Тому плануємо до кінця року врегулювати низку питань щодо вимог до таких установ”, – пояснив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук, слова якого наводяться на сайті.
За його даними, НБУ введе додаткові вимоги до капіталу, прозорості структури та ділової репутації власників таких установ, посилить вимоги до приміщень, захищеності кас і сейфів.
Регулятор також зобов’яже кожен пункт обміну валют обладнати реєстратором розрахункових операцій (РРО).
“Ми бачимо значний поступ у питанні прозорості банків і будемо застосовувати цей досвід на пов’язаних ринках”, – підкреслив Писарук.
За даними НБУ, в даний час в Україні діяльністю з обміну валют опікуються чотири небанківських установи майже через 1,850 тис. структурних підрозділів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас