S&P підвищило рейтинг двох українських агрохолдингів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підвищило рейтинг двох українських агрохолдингів

Фондовий ринок
388
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило рейтинги українських агропромислових компаній «Миронівського хлібопродукту» і «Українських аграрних інвестицій» з ССС- до В-.
Про це йдеться в повідомленні агентства.
Підвищення рейтингів послідувала за підвищенням довгострокового суверенного кредитного рейтингу України за зобов’язаннями в іноземній валюті з SD («вибірковий дефолт») до «В-».
Standard & Poor’s підвищило довгострокові корпоративні кредитні рейтинги за зобов’язаннями в національній та іноземній валюті української агропромислової компанії МНР SA (ПАТ «Миронівський хлібопродукт») і «Українських аграрних інвестицій» з ССС- до В-.
Також підвищено рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу МХП з ССС- до В-, а рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу за цими облігаціями – «3» – залишається колишнім і відображає очікування «значного» відшкодування боргу у разі дефолту за зобов’язаннями (верхній сегмент діапазону 50-70 %).
Рейтинги агрокомпаній обмежені рівнем суверенних рейтингів, оскільки всі операційні активи зосереджені на Україні.
Прогноз «стабільний» за рейтингами відображає аналогічний прогноз за суверенними рейтингами, а також нашу думку про те, що компанія буде підтримувати стійкі операційні показники і достатній обсяг ліквідності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас