Глухий кут: як вийти із ситуації із забороною польотів між Україною і РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глухий кут: як вийти із ситуації із забороною польотів між Україною і РФ

Казна та Політика
3974
Питання авіаперельотів між Україною і Росією остаточно перейшло у політичну площину, вважає незалежний експерт авіаринку Олександр Гречко. “Якщо не домовилися до початку дії заборони, то тепер прогнозувати, коли польоти поновляться, – важко. Зрозуміло, що на наш ультиматум Росія не піде, так як камінь спотикання – Крим, який обидві сторони вважають своїм. Потрібен компроміс – наприклад, дозвіл польотів в Україні компаніям з РФ, які в Крим не літали “, – вважає Гречко.
Нагадаємо, переговори про скасування заборони на польоти між Україною і Росією не дали результату: з 25 жовтня польоти повністю припинилися. Під заборону потрапили до 10 наших авіакомпаній і близько 30 російських, повідомляють у Мінінфраструктури.
За словами міністра Андрія Пивоварського, Україна вимагала, щоб компанії РФ, що літали в Крим, припинили такі польоти і заплатили штрафи (з розрахунку $ 10 тис. за рейс). Потім РНБО розгляне питання про виключення цих авіаперевізників з “чорного списку”. Росіяни умови відкинули, запропонувавши просто скасувати взаємні обмеження.
У підсумку переговори було вирішено продовжити, але коли сторони зберуться – невідомо.
На думку Пивоварського, українські пасажири від заборони не постраждають, оскільки їздять в РФ в основному потягом: “Ми не бачимо збільшення попиту на залізничні перевезення. Більшість пасажирів – транзитні, які летіли до Москви, щоб добратися в якусь іншу точку планети. Сусідні Білорусь і Молдова готові збільшити число рейсів до Москви “.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас