Товарообіг між Україною та Німеччиною потенційно може збільшитися на 10% - голова МТП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарообіг між Україною та Німеччиною потенційно може збільшитися на 10% - голова МТП

Казна та Політика
186
Сьогоднішнє створення представництва Торгово-промислової палати Німеччини в Україні може сприяти збільшенню товарообігу між Україною та Німеччиною на 10% уже в 2016 році. Про це у коментарі УНН розповів президент Міжнародної торгової палати України, радник прем’єр-міністра України Володимир Щелкунов.
Сьогодні під час україно-німецького бізнес форуму у Берліні було підписано домовленості, згідно з якими в Україні буде відкрито Німецьку Торгово-промислову палату. Разом із повною імплементацією ЗВТ з ЄС, починаючи з січня 2016 року, це сприятиме покращенню показників товарообігу між Україною та Німеччиною.
“Якщо системно буде працювати їхня торговельна палата і наш інформаційно-аналітичний центр, то на першому етапі ми можемо збільшити співпрацю на 10% у 2016 році. Для тої ситуації, яка наразі є в Україні – це був би дуже хороший показник”, – спрогнозував В.Щелкунов.
За словами експерта, Україна може не лише запропонувати експорт зернових, а також розвивати спільні підприємства у сфері машинобудування та ІТ-технологій.
“Основні напрямки для українського експорту, які можуть зацікавити німецьких партнерів – це агропромисловий комплекс та сільське господарство, це включає зернові, мед. Крім цього, є зацікавленість у органічних продуктах. Також є потенціал створення спільних підприємств у сфері машинобудування, ІТ-технологій (саме про це говоритиме делегація української ТПП на українсько-німецькому бізнес-форумі)”, – зауважив В.Щелкунов.
Для ефективнішої співпраці з німецькими бізнесменами, українська сторона планує відкриття інформаційно-аналітичний центр ТПП України у ФРН.
“У перспективі ми плануємо відкрити інформаційно-аналітичний центр ТПП України на території Німеччини, у нас таких є уже 17 у різних країнах.
Тобто німецькі бізнесмени могли отримати усю інформацію та доступи до баз даних по галузях, по регіонах. Таким чином могли б лише зорієнтуватися у тому, що їх цікавить та побачити експортний потенціал України”, – додав експерт.
Нагадаємо, що за даними Держстату, сумарний товарообіг за три квартали поточного року становив 3,4 млрд доларів США, що майже на 2 млрд дол. менше, ніж у відповідний період 2014 року – 5,1 млрд доларів. Тобто у січні-серпні 2015 року імпорт з Німеччини суттєво перевищив український експорт. Так, сума експорту склала лише 0,8 млрд доларів, у той час як німецький імпорт до нашої держави становив 2,6 млрд доларів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас