Абромавичус: Приватизації для "любих друзів" більше не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавичус: Приватизації для "любих друзів" більше не буде

Казна та Політика
1172
Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що приватизації великих державних підприємств так званими “любими друзями” більше не буде. Про це він сказав в інтерв’ю DW у четвер, 22 жовтня. “Я і мої колеги не хочуть бути частиною і навіть близько бути до приватизації “любими друзями” чи їм подібними. Це вже в минулому”, – наголосив урядовець.
За його словами, найважливіше в приватизації – це не отримати від неї очікувані 17 мільярдів гривень, а віддати державні підприємства у “приватні руки, які принесуть нові технології, модернізують підприємства, створять робочі місця та залучать інвестиції”.
Абромавичус додав, що приватизаційний процес вирішили відсунути на три-чотири місяці, коли зрозуміли, що він за своєю прозорістю не відповідає очікуванням. “Те, що трохи затримується приватизація – на користь того, щоб у нас було більше часу на залучення реальних стратегічних західних інвесторів”, – наголосив міністр.
Високі зарплати для управлінців
Одним з важливих кроків Абромавичус вважає залучення професійних управлінців на державні підприємства, які, за його словами, зараз туди не хочуть іти через корупцію, політичний тиск та низьку зарплату.
Також урядовець зазначив, що в секретаріаті Кабміну вже лежить постанова щодо нового рівня винагородження керівників державних підприємств, за якою вони отримуватимуть “набагато більше грошей”. “З них – 25 відсотків складатиме заробітна плата, а 75 відсотків – бонус”, – пояснив він. На думку урядовця, це спонукатиме керівника до ефективнішого управління підприємством.
“Приблизно на найбільших багатомільярдних підприємствах річна заробітна плата разом з бонусом може досягти 600 тисяч доларів на рік”, – зазначив Абромавичус. За його словами, ідея полягає в тому, щоб винагорода керівників державних підприємств прирівнювалася до очільників приватних компаній такого ж рівня.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас