Банки прогнозують відновлення кредитування протягом наступних 12 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки прогнозують відновлення кредитування протягом наступних 12 місяців

Кредит&Депозит
559
Банки прогнозують відновлення кредитування протягом наступних 12 місяців.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку з посиланням на результати опитування банків, проведеного регулятором за результатами 3 кварталу.
“У наступні 12 місяців прогнозується поліпшення якості та збільшення обсягів кредитів суб’єктам господарювання. Частка банків, які очікують зменшення портфеля корпоративних кредитів протягом цього періоду, знизилася до 29% з 58% в кінці червня. Його збільшення зараз прогнозує 45% опитаних. А на поліпшення якості портфеля очікує 39% банків (у другому кварталі таких було 14%) “- повідомляє НБУ.
У той же час, щодо пожвавлення роздрібного кредитування значна частка банків все ще налаштована скептично.
Нацбанк зазначає, що вже 40% респондентів розраховує на підвищення якості кредитів фізичним особам протягом наступних 12 місяців (кварталом раніше на це чекали лише 11% банків).
Перші сигнали майбутнього відновлення кредитування були помітні, на думку банків, вже в третьому кварталі.
Зокрема, в цей період вперше за останні два роки зріс загальний рівень схвалення кредитних заявок суб’єктів господарювання.
Приріст спостерігався за кредитами малим та середнім підприємствам, короткостроковими кредитами і кредитами в національній валюті.
Як повідомляло агентство, Національний банк прогнозує, що відновлення зростання кредитування економіки можливо відбудеться влітку 2016 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас