МВФ вважає за можливе зниження податкових ставок в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вважає за можливе зниження податкових ставок в Україні

Казна та Політика
1269
Міжнародний валютний фонд вважає за можливе зниження податкових ставок в Україні тільки при введенні компенсаторів і збереженні прогнозного дефіциту державного бюджету.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба київського офісу МВФ із посиланням на постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше.
За словами Ваше, триває обговорення між владою України і місією МВФ тих заходів, які необхідні для завершення другого перегляду виконання угоди з МВФ про Механізмі розширеного фінансування (EFF).
Це обговорення стосується і проекту бюджету на 2016 рік, який продовжив би фіскальну консолідацію для досягнення середньострокової стійкості.
На думку МВФ, будь-яке рішення щодо скорочення податкових ставок має супроводжуватися достовірними заходами, які будуть вводитися на постійній основі і дозволять втриматися в межах визначеного програмою дефіциту на 2016 рік у розмірі 3,7% ВВП.
МВФ вважає, що не тільки скорочення податкових ставок призведе до поліпшення платіжної дисципліни, зробить податкову реформу самодостатньою.
Зниження податкових ставок у відриві від впровадження компенсаційних заходів, які дозволили б забезпечити узгоджений рівень дефіциту, могло б поставити під загрозу програму підтримки МВФ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас