Порошенко закликав Гонтареву приєднатися до порятунку депозитів вкладників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко закликав Гонтареву приєднатися до порятунку депозитів вкладників

Кредит&Депозит
3591
Президент України Петро Порошенко звернувся до голови Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтарєвої та директора-розпоряднику Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Костянтина Ворушиліна з проханням долучитися до роботи Комітету Верховної Ради України (ВРУ) з питань фінансової політики та банківської діяльності над законопроектом , направленому на збереження заощаджень (захист грошей) вкладників неплатоспроможних банків. Інформація про це розміщена на порталі офіційного інтернет-представництва Президента України.
Таким чином Президент України відповів на електронну петицію про прийняття законопроекту 2188-1 “Про розширення інструментарію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб” (в якій йде мова про порятунок депозитів вкладників неплатоспроможних банків). Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ця петиція зібрала понад 25 тис. підписів.
Своє звернення до глав НБУ і ФГВФО Президент пояснив тим, “що НБУ відповідно до законодавства в рамках своїх повноважень повинні сприяти фінансової стабільності, а основним завданням ФГВФО є забезпечення функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку”.
У відповіді на петицію, Президент України Петро Порошенко також зазначив: “Дуже важливо під час розробки та узгодження відповідних законодавчих ініціатив врахувати фінансові можливості державного бюджету, частина якого зараз іде забезпечення обороноздатності нашої країни. Також слід враховувати європейські стандарти та інтереси кредиторів банківських установ” .
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас