Тиск на IT-компанії з боку правоохоронних органів є неприпустимим - Шимків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тиск на IT-компанії з боку правоохоронних органів є неприпустимим - Шимків

Казна та Політика
1940
Заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків закликав правоохоронні та фіскальні органи припинити здійснювати тиск на IT-компанії і назвав такий тиск неприпустимим в поточній економічній і політичній ситуації в країні, повідомив він у своїй колонці в інтернет-виданні “Українська правда” в середу.
“Напередодні інвестиційного форуму в Берліні, де уряд буде розповідати про інвестиційний потенціал України, перевірки і “маски-шоу” в IT-компаніях знищують інвестиційну привабливість та інноваційну галузь держави”, – написав Д.Шимків.
За його словами, багато країн використовують великі фінансові ресурси для переманювання українських талантів та здійснення тиску на галузь тільки прискорює ці негативні процеси.
За словами Д.Шимківа, представники IT-галузі були “рушійною силою Майдану”, продовжують допомагати армії і багато інноваційні проекти в країні, такі як 3G, PROZORRO, Система електронних петицій, стали можливі завдяки представникам цієї галузі.
“Ми чуємо про визнання досягнень українських фахівців на світовій арені і в той же час вдома – ніякої поваги. Можна різати курку, яка несе золоті яйця! Навіть якщо комусь і здається, що цих яєць мало. Є безліч країн, які багато б віддали, щоб отримати хоча б маленький відсоток того людського капіталу, який є в Україні “, – підкреслив заступник глави президентської адміністрації.
Д.Шимків вважає, що перевірки у разі необхідності можна здійснювати електронним способом, а прихід в офіси та отримання рішень судів на вилучення серверів назвав “спробою людей кам’яного віку налаштувати комп’ютер”.
“Це знищення місяців, а іноді й років високоінтелектуальної роботи. Заходити до творчих людей брудним чоботом – це ганьба. Те що зараз відбувається навколо інноваційної галузі, це просто знищення того що будувалося роками. Будувалося самої галуззю без єдиної допомоги держави”, – вважає він.
За його даними, в даний час кілька великих інвесторів розглядають можливість інвестування в Україну, і такий стан речей в галузі не буде сприяти цьому процесу.
“Я закликаю правоохоронні та фіскальні органи зупинитися, почати поводитися прогнозовано і цивілізовано в тих випадках, коли потрібно виконувати свої обов’язки, особливо такої чутливої індустрії. Представників інноваційної галузі я закликаю об’єднатися і подати гучний сигнал, якщо такі дії будуть продовжуватися”, – закликав Д.Шимків.
Як повідомлялося, раніше представники IT-галузі в Україні ініціювали зустріч у Міністерстві економрозвитку і торгівлі після обшуків компаній IT-сектора правоохоронними органами, що почастішали. Міністерство спільно з галуззю зараз розробляє поправки до законодавства, що дозволяють запобігти незаконним вилучення обладнання у IT-компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас