НБУ пояснює поточне зниження курсу гривні невеликим перекосом попиту та пропозиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пояснює поточне зниження курсу гривні невеликим перекосом попиту та пропозиції

Кредит&Депозит
4150
Національний банк пояснює поточне зниження курсу гривні з початку тижня невеликим перекосом попиту та пропозиції.
Про це у відповіді на запит Українських Новин повідомив директор департаменту відкритих ринків Національного банку Сергій Пономаренко.
“Такі коливання, у тому числі й ті, що спостерігаються протягом поточного тижня, не є чим-небудь екстраординарним. Вони неодноразово спостерігалися і в попередні місяці, але завдяки саморегулюванню ринку гривня коливалася в досить широкому діапазоні 21-23 UAH/USD, і в підсумку ринок виходив на середній рівноважний курс близько 22 UAH/USD”, – вважає він.
Він нагадав, що в Україні діє режим гнучкого курсоутворення гривні, при цьому міжбанківський валютний ринок регулює себе абсолютно самостійно.
“Коли попит на валюту стає більше, ніж пропозиція – гривня слабшає, а коли навпаки – вона зміцнюється. Оскільки обсяг торгів на ринку на даний момент незначний, а операції на ньому обмежені валютним регулюванням, навіть невеликі перекоси в попиті і пропозиції створюють суттєві коливання” , – підкреслив Пономаренко.
Він додав, що ситуація для гривні на валютному ринку в осінні місяці істотно покращилась в порівнянні з зимово-весняним періодом.
Як повідомляло агентство, дилери пояснюють зниження курсу гривні з 21,30 UAH/USD до 22,60 UAH/USD з початку тижня поновленням виплат вкладникам Дельта Банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас