Нацбанк отримав добро на зниження граничної суми готівкових розрахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк отримав добро на зниження граничної суми готівкових розрахунків

Казна та Політика
11018
Громадське обговорення на предмет зниження в Україні граничної суми готівкових розрахунків з 150 до 50 тис грн було завершено Національним банком 25 серпня 2015 і отримало підтримку.
У 2013 році Національний банк України встановив обмеження на суму готівкових розрахунків у розмірі 150 тис грн між фізичними особами та підприємствами протягом одного дня. Однак влітку цього року НБУ повідомив про те, що звуження сфери використання готівки та прискорення розвитку безготівкового сегмента спонукали регулятора прийняти рішення про встановлення граничної суми готівкових розрахунків за участю фізичних осіб у розмірі 50 тис грн. У зв’язку з цим Нацбанк виніс на громадське обговорення проект постанови про зниження граничної суми готівкових розрахунків.
Як повідомляють “Вести”, посилаючись на начальника управління інформації і громадських комунікацій НБУ Наталю Бондаренко, обговорення було завершено 25 серпня 2015 і отримало підтримку громадськості.
“У ході обговорення Нацбанк отримав 48 пропозицій і зауважень. Більшість учасників обговорення підтримала пропозиції регулятора щодо зменшення граничної суми готівкових розрахунків за участю фізичних осіб зі 150 тис грн до 50 тис грн “, – зазначила Наталія Бондаренко.
Скоріше за все, НБУ зупиниться саме на цій нормі – 50 тис грн. До цієї суми люди зможуть розраховуватися готівкою, а покупки понад доведеться здійснювати лише в безготівковій формі.
Коли саме може бути затверджена відповідна постанова Нацбанку і запрацює нова вимога, поки точно невідомо. Хоча в банківських колах очікують появу відповідного документа в першій половині листопада. “Після обробки всіх пропозицій від громадськості, вивчення та аналізу переваг та підрахунку можливих наслідків (враховуючи важливе суспільне значення такого рішення), Національний банк повідомить про нього громадськість завчасно всіма можливими шляхами комунікації”, – запевнила пані Бондаренко.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас