Опитування: 23% виборців не усвідомлюють, як проходитиме голосування на місцевих виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: 23% виборців не усвідомлюють, як проходитиме голосування на місцевих виборах

Казна та Політика
291
Більше половини виборців не знають депутата від свого округу в місцеву раду
23% виборців не усвідомлюють, як проходитиме голосування на місцевих виборах. Такі результати соціологічного опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва.
Так, в результаті опитування “Чи знаєте ви, як проходитиме голосування на місцевих виборах 25 жовтня?” 23% опитаних відповіли, що “зовсім не знають”, “добре знають” – 20% і “знають в загальних рисах” – 55%.
Не знають про новий закон про місцеві вибори 38% опитаних, 12% знають про новий закон, 48,5% “щось про це чули”. Найменше знають про виборчі новації на Донбасі, де тільки 6% знають про новий закон про місцеві вибори.
Варто зауважити, що в цілому було опитано 2040 респондентів з усіх регіонів України, крім Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Разом з тим, більше половини виборців не знають депутата від свого округу в місцеву раду.
Так, в результаті опитування “Чи знаєте ви, хто є депутатом від Вашого округу в міську/сільську раду?” 53,2% опитаних відповіли “ні, не знаю”, 42% знають, хто є депутатом до місцевої ради, 4,8% не змогли відповісти на це питання.
Так само 56,9% опитаних не знають, хто був обраний до їх мажоритарному окрузі до Верховної Ради на виборах в 2014 році, 38,1% – знає, хто є їх депутатом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас