Україна з січня почне скасування техстандартів СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна з січня почне скасування техстандартів СРСР

Казна та Політика
3656
Науково-технічна рада при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі ухвалила рішення про підготовку до започаткування скасування технічних стандартів СРСР на території України з 1 січня 2016 року, запропонувавши ввести перехідний період.
Відповідне рішення опубліковане на сайті Мінекономрозвитку.
Згідно з документом, центри стандартизації, метрології та сертифікації до грудня проведуть аналіз техстандартів СРСР, що діють в Україні, і запропонують термін перехідного періоду, який почне діяти з 1 січня 2016 року.
Законом передбачається об’єднати норми законів “Про підтвердження відповідності”, “Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності” і декрету Кабінету міністрів від 10 травня 1993 року № 46-93 “Про стандартизацію і сертифікацію”, одночасно визначаючи їх як втратили силу, а також пропонується внести зміни до низки законодавчих актів України.
У Мінекономрозвитку відзначили, що впровадження європейських технічних стандартів дозволить зменшити витрати бізнесу, який в даний час змушений отримувати сертифікати і ліцензії в офіційних органах країн ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас