Жодна з партій на місцевих виборах в Україні не домінує - політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жодна з партій на місцевих виборах в Україні не домінує - політолог

Казна та Політика
1193
Жодна з партій, що беруть участь у місцевих виборах в Україні, не є домінуючою, вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко.
“Дуже важливо, що на цих виборах немає домінування однієї партії. У 2010 році на виборах домінувала Партія регіонів, і це призвело до серйозних деформацій… Зараз такого домінування немає”, – сказав Фесенко.
Політолог вважає позитивною тенденцією нинішньої виборчої кампанії те, що у партії “Опозиційний блок” з’явилися сильні конкуренти – “Наш край” і “Відродження”.
“Це буде примушувати місцевих політиків домовлятися між собою, створювати коаліції в місцевих радах”, – пояснив Фесенко.
Водночас експерт зазначив, що якщо “Наш край” і “Відродження” покажуть високі рейтинги на виборах, то “для них це стане стимулом зберегти, зміцнити партійну структуру і готуватися до дострокових парламентських виборів”.
На думку Фесенка, одна з помітних тенденцій на цих виборах полягає в тому, що особливу активність проявляють непарламентські партії. За словами політолога, всі ці тенденції важливі для формування нової партійної системи в Україні.
“Місцеві вибори можуть стати фундаментом для формування нової партійної системи країни”, – вважає Фесенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас