Банківська система України втратила третину гравців - EY — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківська система України втратила третину гравців - EY

Кредит&Депозит
1283
За останні півтора року банківська система України втратила практично третину гравців. Про це йдеться в огляді банківського сектора України, підготовленому експертами компанії EY.
Відповідно до огляду, кількість банків в українській банківській системі значно скоротилася після активних дій НБУ щодо виведення неплатоспроможних банків з ринку.
Так, на 1 січня 2014 року налічувалося 180 банків, а станом на 27 липня в Україні діяло 126 банків (з початку 2014 року НБУ вивів з ринку 54 банку).
“Частка іноземного капіталу в банківській системі скоротилася через визнання збитків по кредитному портфелю і негативного форекс-ефекту від переоцінки зобов’язань банків, номінованих в іноземній валюті”, – говориться в огляді.
Як повідомляється, на українському банківському ринку продовжує домінувати “ПриватБанк” з часткою активів близько 17%, значно випереджаючи державний “Укрексімбанк”.
У десятці найбільших переважають банки з іноземним капіталом, зокрема дочірні структури російських банків (державні “Промінвестбанк”, “Сбербанк Росії”, “ВТБ Банк”) і “Альфа-Банк” (Люксембург)).
Всі ключові гравці банківського ринку, крім “Укрексімбанку”, є універсальними банками з розвиненими корпоративними та роздрібними сегментами.
Після виведення з ринку неплатоспроможних банків, в основному дрібних гравців, концентрація по системі збільшилася.
Банківська система України втратила третину гравців - EY
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас