Осінній призов в Україні перенесли на листопад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Осінній призов в Україні перенесли на листопад

Казна та Політика
1469
Президент Петро Порошенко своїм указом переніс початок осіннього призову на 1 листопада у зв’язку з проведенням в Україні місцевих виборів 25 жовтня. Про це заявив керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України полковник Олександр Поронюк в інтерв’ю газеті “Експрес”.
Як наголошується, рішення перенести осінній призов на місяць було прийнято для того, щоб до місцевих виборів 25 жовтня залучити більшу частину електорату.
За словами Поронюка, 1 жовтня в Україні стартував набір військовослужбовців на строкову службу, і повістки у військкомат отримали кілька сотень призовників. “І раптом Президент Петро Порошенко своїм указом переніс початок призову на 1 листопада. У відповідності зі ст.3 п.7 закону України “Про місцеві вибори”, військовослужбовці строкової служби не мають права голосу на місцевих виборах”, – зазначив він.
Таким чином, ті, хто вже незабаром буде проходити військову службу, зможуть проголосувати. Тепер тимчасові рамки осіннього призову такі – з 1 по 30 листопада.
При цьому кількість призовників не зменшиться. “Як і було заплановано, на військову службу призвуть близько 11 тис. строковиків: 6 тис. служитимуть у Збройних силах України, ще 5 тис. – В Національній гвардії. Ажіотажу у військкоматах не буде. Кожна область має чітко прописаний план, згідно з яким проходить заклик. І 11 тис. строковиків для всієї України – не така велика цифра “, – додав голова західного медіацентра Міноборони.
На питання, що робити тим чоловікам, які вже отримали повістки і пройшли медичну комісію, Поронюк відповів: “Якщо вони придатні до військової служби, слід очікувати відправки у військові частини, яка почнеться в листопаді. Ті ж, хто отримав повістку, але не встиг прийти у військкомат, зможуть зробити це також з 1 листопада. Заклику підлягають чоловіки у віці від 20 до 27 років. Термін проходження строкової служби для чоловіків, що мають вищу освіту, – 12 місяців, без вищої освіти – півтора року “.
Нагадаємо, в Україні 1 жовтня 2015 почався осінній призов: на строкову військову службу планується призвати трохи більше 11 тис. осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас