На глобальному ринку банкоматів готується велика угода — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На глобальному ринку банкоматів готується велика угода

Фондовий ринок
1401
Американський виробник банкоматів Diebold почав обговорювати можливість поглинання компанії Wincor Nixdorf, яка з початку року фіксує збитки. Організація готова купити бізнес німецького виробника АТМ майже за $ 2 млрд.
У своєму останньому звіті Wincor Nixdorf повідомив про скорочення продажів за перші дев’ять місяців поточного року і значному падінні операційного прибутку. За перші три квартали 2015 операційний прибуток компанії скоротився на 57% в порівнянні з тим же періодом минулого року.
Цього року компанія виділила на реструктуризацію 80 млн. євро. Планувалося наростити розробку програмного забезпечення і знизити залежність від продажів апаратного обладнання. Крім того, німецька компанія вже кілька років інвестує у вдосконалення доступу до банкомата, намагаючись замінити традиційну карту смартфоном.
Для американського виробника АТМ можливість придбати контрольний пакет акцій в Wincor Nixdorf – це хороша можливість розширити присутність на європейському ринку.
Diebold пропонує заплатити за одну акцію компанії $59.58.
Обидві компанії не розкривають більш детальні плани на майбутнє злиття.
Не тільки Diebold і Wincor Nixdorf відчувають консолідацію в галузі. Ще один великий виробник банкоматів NCR недавно отримав пропозицію від венчурної компанії Blackstone, яке зараз знаходиться на узгодженні.
Раніше повідомлялося, що розвинені країни відмовляються від банкоматів у міру переходу на безготівкові розрахунки. Це змушує виробників переглядати свої стратегії розвитку та оснащувати пристрої додатковими функціями.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас