Nokia отримала дозвіл Китаю на злиття з Alcatel-Lucent — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia отримала дозвіл Китаю на злиття з Alcatel-Lucent

Фондовий ринок
521
Фінський виробник телекомунікаційного устаткування Nokia Corp. повідомив в понеділок про отримання дозволу з боку міністерства торгівлі Китаю на операцію з придбання французького конкурента Alcatel-Lucent за 15,6 млрд євро.
Nokia заявила, що вона продовжить співпрацю з урядом Франції для отримання офіційного схвалення з боку міністерства економіки цієї країни, повідомляє MarketWatch.
Після цього фінська компанія оприлюднить публічну оферту на викуп цінних паперів Alcatel-Lucent. Після початку дії цієї пропозиції передбачувана угода повинна бути схвалена акціонерами Nokia, а потім її доля залежить від успішного завершення оферти.
Nokia знову підтвердила, що розраховує на завершення угоди в першому півріччі 2016 року.
У результаті операції акціонерам Alcatel-Lucent буде належати 33,5% нової компанії, акціонерам Nokia – 66,5%. Ради директорів обох компаній схвалили умови угоди.
Об’єднана компанія буде називатися Nokia Corporation, її штаб-квартира буде знаходитися у Фінляндії, проте істотний обсяг операцій залишиться у Франції.
Головним виконавчим директором нової компанії стане нинішній CEO Nokia Раджив Сурі, головою ради директорів – Рісто Сііласмаа, що займає в даний момент цей пост у фінській компанії. До ради директорів об’єднаної компанії увійдуть три представники Alcatel-Lucent.
Злиття Nokia і Alcatel-Lucent призведе до створення найбільшого світового постачальника обладнання для мереж зв’язку.
Штат об’єднаної компанії перевищить 110 тис. співробітників, сукупна виручка Nokia і Alcatel за підсумками 2014 року склав близько 26 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас