В Україні знову хочуть запустити реєстр заборонених сайтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні знову хочуть запустити реєстр заборонених сайтів

Казна та Політика
1319
На сайті МВС досить багато матеріалу присвячено реформуванню управлінь по боротьбі з кіберзлочинністю. Мета цієї реформи – поетапне перевтілення діючої моделі підрозділу в новітній орган міліції, який зможе миттєво реагувати на кіберзлочини і погрози. За даними МВС, менш ніж за добу зі старту прийому заявок на кіберполіцейських подало близько 3000 українців.
Але в презентації, присвяченій цьому новому органу, знайшлося місце і реєстром заборонених сайтів: «Найближчим часом в кіберполіції (планується) створення онлайн-майданчиків за реєстром і подальшому блокуванню інтернет-ресурсів, через які здійснюється розповсюдження і збут забороненого контенту». У подібний реєстр будуть вносити сайти, де є піратський контент, віруси, дитяча порнографія і фішингові матеріали. Цікаве рішення, враховуючи, що на багато сайтів, що працюють за принципом соцмережі, такий контент може завантажити будь-який користувач.
В Україні знову хочуть запустити реєстр заборонених сайтів
Але в новини про кіберполіцію є і безсумнівна «перемога»: IT-співтовариство не раз скаржилося на недостатню підготовку співробітників МВС, які розслідують справи, пов’язані з технологіями, а тепер з’явився шанс, що IT-кваліфікація силовиків сильно покращиться.
Нагадаємо, в російському інтернеті реєстр заборонених сайтів працює з 1 листопада. Там встигли побувати сторінки «Вікіпедії», YouTube, Steam і інших популярних сервісів.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас