Чиновники МЕРТ вже місяць бойкотують звернення прем'єр-міністра, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники МЕРТ вже місяць бойкотують звернення прем'єр-міністра, - думка

Казна та Політика
1172
Чиновники Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) вже місяць бойкотують звернення прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Таку думку висловив політолог Микола Давидюк, коментуючи дефіцит металобрухту на внутрішньому ринку України.
“Реформаторські підходи Міністра економіки Айвараса Абромавічуса щодо лібералізації ринків іноді дають тотальні збої. Особливо в ті моменти, коли деякі підлеглі міністра намагаються вибудувати схеми власного збагачення шляхом створення сірих потоків, або загнати ринок у тінь”, – вважає експерт.
На його думку, яскравим прикладом стала ситуація з дерегуляцією ринку чорних металів, коли бажання регулювати ринковим шляхом призвело до дефіциту сировини на українських підприємствах, скорочення робочих місць і недоотримання мільйонів гривень податків. В цей час, як зазначив експерт, експорт металобрухту в сусідню Туреччину зріс на 60%, а контрабанда – зросла в рази.
Давидюк заявив, що ситуація стала настільки критичною для економіки і виробників, що в неї навіть втрутився особисто прем’єр-міністр, але минув місяць, а його звернення до чиновників МЕРТ так і залишилося на папері.
“Чиновники вперто не помічають ні звернення Яценюка, ні загрозливої ситуації, яку вони створили, намагаючись використовувати кожен день бойкоту”, – зазначив Давидюк.
“Занадто великі фінансові потоки для ввічливості чиновників і спроби здаватися ліберальними реформаторами, адже у грошовому еквіваленті експорт металобрухту зріс до 242 мільйонів доларів. Тому спроби глави уряду навести порядок в галузі й надалі будуть отримувати тихий опір”, – прогнозує експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас