Президент доручив Гройсману розглянути петицію про відкликання депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент доручив Гройсману розглянути петицію про відкликання депутатів

Казна та Політика
501
Президент України Петро Порошенко у відповідь на електронну петицію доручив голові Верховної Ради Володимиру Гройсману розглянути можливість відкликання народних депутатів виборцями.
На сайті глави держави в розділі “Електронні петиції” з ініціативи громадянина Арсена Гужви зареєстрована петиція “Можливість дострокового відкликання будь-якої обраної особи, що не виправдала довіру виборців”, текст якої говорить: “Пропоную розробити та затвердити дієвий механізм відкликання будь-якого виборної особи”. Вона набрала близько 26 тис. підписів (для розгляду президентом необхідно 25 тис.).
Глава держави, зокрема, відповів: “Що стосується відкликання народних депутатів України, то стаття 81 Конституції України передбачає вичерпний перелік підстав для дострокового припинення їх повноважень, серед яких відсутня така підстава, як відкликання народних депутатів України. Однак відповідно до статті 5 закону України “Про статус народного депутата України” у разі невиконання вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності повноваження народного депутата припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду “.
П.Порошенко звернувся до В.Гройсману з пропозицією “забезпечити ґрунтовний і всебічний розгляд згаданої електронної петиції в частині питань відкликання народних депутатів України за народною ініціативою із залученням її автора, представників політичних сил, державних органів, інститутів громадянського суспільства, вчених-правознавців, експертів і за підсумками прийняти необхідні рішення “.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас