Україна в листопаді випустить нові бонди для обміну реструктуризованих паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в листопаді випустить нові бонди для обміну реструктуризованих паперів

Казна та Політика
153
Уряд України з 23 вересня почав процедуру реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його списання, яка закінчиться орієнтовно до 1 грудня поточного року.
Україна планує в листопаді випустити нові бонди, які будуть запропоновані кредиторам в обмін на реструктуризовані папери, повідомила міністр фінансів України Наталя Яресько.
«Нові папери будуть випущені в середині листопада – після всіх переговорів і зборів, у тому числі за російськими облігаціями. І це закриє дуже велику частину нашої роботи », – сказала вона.
Як повідомлялося, уряд України з 23 вересня почало процедуру реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його списання, яка закінчиться орієнтовно до 1 грудня поточного року. Результати реструктуризації по всіх серіям боргових цінних паперів, як очікується, будуть відомі протягом жовтня або на початку листопада, а до кінця листопада реструктуризація має бути остаточно завершена, підкреслили в Міністерстві фінансів України. З метою завершення реструктуризації державного та гарантованого державою боргу Кабінет міністрів тимчасово зупинив виплати за деякими державними і гарантованим державою позиками. Тимчасове призупинення платежів є технічною і поширюється на 9 з 14 серій облігацій зовнішньої державної позики і гарантованих державою єврооблігацій ДП “Фінінпро”, що входять в периметр реструктуризації, включаючи єврооблігації з погашенням у вересні та жовтні 2015 року.
Кабмін в якості мотивації для кредиторів запропонував власникам «коротких бондів» з терміном погашення у вересні-жовтні 2015 пріоритетне право на нові бонди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас