Volkswagen відсторонив від роботи четвертого провідного інженера у зв'язку зі скандалом - MarketWatch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen відсторонив від роботи четвертого провідного інженера у зв'язку зі скандалом - MarketWatch

Фондовий ринок
314
Німецький автоконцерн Volkswagen AG відсторонив від роботи четвертого високопоставленого інженера на тлі скандалу з заниженням показників викидів в дизельних двигунах, повідомляє MarketWatch з посиланням на інформовані джерела.
За словами джерел, мова йде про Фалько Рудольфе, директора заводу з виробництва деталей в місті Баунаталь в Німеччині. У 2006-2010 роках він очолював відділ розробки дизельних двигунів Volkswagen і входив до групи інженерів, що створювали двигун EA 189, який опинився тепер у центрі скандалу.
Раніше від роботи були відсторонені Ульріх Хакенберг і Вольфганг Хатц, пропрацювали в компанії не одне десятиліття і вважаються кращими фахівцями Німеччини у сфері розробки двигунів. У.Хакенберг відповідав за технічний розвиток бренду Audi, тоді як В.Хатц очолює відділ R & D в Porsche.
Крім того, компанія усунула з посади главу відділу розробок бренду Volkswagen Хайнца-Якоба Нойссера.
Volkswagen раніше визнав, що з 2009 року продав у США майже 500 тис. автомобілів з дизельним двигуном, який вміє “обманювати” результати лабораторного тестування. У всьому світі ПО встановлено на 11 млн автомобілів. Розслідування дій компанії почали регулятори як у США, так і в інших країнах світу, крім того, проти фірми подано близько 200 приватних позовів.
У ході торгів у четвер акції компанії дешевшають на 1,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас