"Укрексімбанк" стане частиною Експортно-кредитного агентства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрексімбанк" стане частиною Експортно-кредитного агентства

Казна та Політика
799
Державний “Укрексімбанк” (Київ) в результаті реформування стане частиною створюваного в Україні Експортно-кредитного агентства, яке займатиметься підтримкою українських експортерів.
Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська на засіданні ради з підтримки українського експорту в четвер.
“Мінфін розробляє систему реформування державних банків та чітко визначено, що “Укрексімбанк” буде займатися підтримкою експортно-імпортних операцій”, – сказала заступник міністра.
За її словами, до кінця місяця уряд доопрацює концепцію експортно-кредитного агентства, яке також може отримати назву Експортно-страхового агентства.
Микільська уточнила, що “Укрексімбанк” буде займатися фінансуванням експортно-імпортних операцій, а Експортно-кредитне агентство – страхуванням небанківських ризиків.
Заступник міністра зазначила, що після доопрацювання концепції, уряд також подасть у Верховну Раду відповідний закон про Експортно-кредитне агентство.
Зараз уряд обговорює, за рахунок чого буде наповнюватися статутний капітал Експортно-кредитного агентства, і які будуть частки внеску держави і міжнародних фінансових організацій і донорів.
Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус на засіданні ради повідомив, що “Сітібанк” в першому кварталі 2016 хоче провести в Україні велику конференцію із залученням голів найбільших кредитних агентств світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас