НБУ має намір затвердити заходи щодо лібералізації валютного ринку на наступному тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір затвердити заходи щодо лібералізації валютного ринку на наступному тижні

Валюта
1898
Національний банк планує наступного тижня затвердити пакет заходів з лібералізації регулювання валютного ринку, повідомили в прес-службі регулятора з посиланням на начальника відділу регулювання експорту та імпорту капіталу НБУ Сергія Чечеля.
“В даний час Національний банк готує – і я сподіваюся, що наступного тижня він буде прийнятий на засіданні правління – черговий пакет спрощення валютного регулювання в контексті проведення зовнішньоекономічних операцій”, – зазначив Чечель.
НБУ постановою №581 від 3 вересня продовжив дію антикризових заходів, введених в 2014-2015 роках, ще на три місяці – до 4 грудня 2015 року. Зокрема, зберігаються вимоги обов’язкового продажу 75% валютної виручки та її повернення в Україну у 90-денний термін, добові ліміти на продаж в одні руки інвалюти в 3 тис. грн і на видачу готівкових коштів у національній валюті через каси та банкомати в 300 тис. грн. При цьому гранична сума видачі валютних вкладів в іноземній валюті на добу одному клієнту збільшена з еквівалента 15 тис. грн до еквівалента 20 тис. грн. Дещо пом’якшено заборону банкам купувати валюту за дорученням клієнтів-резидентів (крім фізичних осіб), які мають на рахунках в банку понад $ 25 тис. в еквіваленті: регулятор дозволив не враховувати залишки коштів на їх рахунках у валюті третіх груп класифікатора. Крім того, скасовано вимоги про обов’язкове подання в пакеті документів для покупки/переказу інвалюти довідки з Державної фіскальної служби про відсутність податкової заборгованості, а також дозволено уповноваженим банкам знімати з контролю експортні операції клієнтів на суму до $ 500 тис., якщо вони надали документальне підтвердження про припинення зобов’язань шляхом зарахування зустрічних вимог у валютах, що не підлягають обов’язковому продажу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас