Україна і Казахстан підписали угоду про співпрацю в авіаційній сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Казахстан підписали угоду про співпрацю в авіаційній сфері

Казна та Політика
270
ТОО “Казахстанська авіаційна індустрія” і компанія з експорту та імпорту продукції, послуг військового та спеціального призначення “Укрспецекспорт” підписали угоду про співпрацю в авіаційній сфері. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони Казахстану.
Казахстансько-українське співробітництво в авіаційній сфері охопить кілька напрямів. Зокрема, планується організація на базі авіаційно-технічного центру в Астані сервісного центру з технічного обслуговування і ремонту літаків “Антонов”, регіонального центру з ремонту авіаційних двигунів виробництва АТ “Мотор Січ”.
“У рамках угоди запланована ремоторизація (заміна двигунів на модифікований покращений мотор) і модернізація літаків Ан-2 в Ан-2-100. А також промислова збірка турбогвинтових двигунів МС-14 для установки до модернізованим літакам. Крім того, виробнича кооперація ТОО “Казахстанська авіаційна індустрія” в літакобудуванні з виробництва комплектуючих до літаків “Антонов” і в авіаційному двигунобудуванні з виробництва комплектуючих до авіаційних двигунів АТ “Мотор Січ”, – йдеться в повідомленні.
Також планується розпочати спільну розробку і виробництво безпілотних літальних апаратів військового та цивільного призначення, поставку, ремонт, технічне обслуговування авіаційних тренажерних комплексів.
Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко і Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписали спільний план дій на 2015-2017 роки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас