НБУ чекає результатів стрес-тестування 20 найбільших банків до кінця жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ чекає результатів стрес-тестування 20 найбільших банків до кінця жовтня

Кредит&Депозит
1361
Результати стрес-тестування 20 найбільших українських банків очікуються до кінця поточного місяця, повідомив заступник голови Національного банку України (НБУ) Олег Чурій.
“Сьогодні НБУ активно проводить етап стрес-тестування, діагностики 20 найбільших банків. До кінця поточного місяця матимемо результати. Стрес-тестування, діагностика, всієї банківської системи має закінчитися до середини наступного року”, – сказав він на брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі в понеділок.
Як повідомлялося, в даний час здійснюється нове діагностичне обстеження 20 найбільших українських банків в рамках спільної з Міжнародним валютним фондом (МВФ) за програмою розширеного фінансування EFF. Обстеження проводиться щодо збитків, яких банки зазнали в результаті військового конфлікту на сході країни і погіршення економічної ситуації. Буде перевірено якість активів банків, достатність резервів під проблемні кредити, а також їх реальна вартість. Також будуть перевірені всі кредити, що надані пов’язаним з банком особам. Обстеження проводять найбільші у світі аудиторські компанії: Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young та KPMG.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас