Абромавічус розповів як уберегти держпідприємства від політичного впливу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус розповів як уберегти держпідприємства від політичного впливу

Казна та Політика
361
Створення державного холдингу і включення в нього державних підприємств дозволить обмежити їх від політичного впливу та поліпшить управління, вважає міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.
“Для того, щоб ефективно управляти держпідприємствами пропонуємо створити холдингову компанію. Вона захистить держпідприємства від політичного впливу і зробить можливим планування роботи держпідприємств на довгострокові перспективи”, – сказав він під час “круглого столу”, присвяченого “Реформуванню держвласності” у Києві в понеділок.
А.Абромавічус також зазначив, що критики ідеї створення холдингової компанії вважають того, що не можна управляти з одного центру різними за профілем підприємствами.
Однак А.Абромавічус зазначив, що на Заході це дуже успішно працює і привів у приклад 26 суверенних фондів, які управляють різними за профілем підприємствами.
На його думку, необхідно забрати у міністерств і відомств право управляти держпідприємствами, залишивши їм тільки розробку стратегії розвитку держсектора.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас