Екс-голова Volkswagen має намір покинути концерн остаточно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова Volkswagen має намір покинути концерн остаточно

Фондовий ринок
375
Мартін Вінтеркорн, який пішов з поста голови Volkswagen у зв’язку з “дизельним скандалом”, збирається покинути всі пости в автоконцерні, повідомляє Прайм з посиланням на Sueddeutsche Zeitung.
“68-річний Вінтеркорн” проаналізував своє становище і прийняв рішення про остаточний відхід “. Заяву про це може послідувати в найближчі дні. У зв’язку з даним рішенням повинні бути виконані деякі формальності”, – йдеться в повідомленні.
Автоконцерн Volkswagen був звинувачений американською владою в обладнанні своїх дизельних автомобілів програмним забезпеченням, занижувати реальні показники викидів шкідливих речовин. ЄК запросила всі країни Євросоюзу провести необхідні розслідування на національному рівнях, так як необхідна повна картина того, як багато транспортних засобів в ЄС було оснащено відповідним обладнанням, забороненим законодавством ЄС з 2007 року. Американське уряд зобов’язав концерн відкликати 482000 легкових машин марок Volkswagen і Audi, проданих в країні в 2009-2015 роках. Компанії також може загрожувати штраф у розмірі до 18,075 мільярда доларів.
У зв’язку зі скандалом глава Volkswagen Вінтеркорн був змушений піти у відставку, наглядова рада Volkswagen обрала Маттіаса Мюллера його наступником. Прокуратура Брауншвейга, центральне відомство по розбору економічних справ, почало 28 вересня розслідування відносно Винтеркорна за звинуваченням в обмані при продажі автомобілів у зв’язку з маніпуляціями з емісійними даними. Вінтеркорн в даний час очолює холдинг Porsche SE, він є головою наглядової ради в Audi і дочірньої компанії VW Truck & Bus.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас