Нацкомфінпослуг анулювала ліцензії СК "Еуропа.Уа" і "Еуропа.Уа Життя" за заявами компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомфінпослуг анулювала ліцензії СК "Еуропа.Уа" і "Еуропа.Уа Життя" за заявами компаній

Фондовий ринок
220
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері ринку фінансових послуг, (Нацкомфінпослуг) за результатами розгляду заяв ПрАТ “Страхова компанія Еуропа.Уа” і “Страхова компанія Еуропа.Уа Життя” (обидві – Львів) анулювала ліцензії компаній.
Відповідні розпорядження №2414 і 2 415 від 5 жовтня оприлюднено на сайті регулятора.
Так Нацкомфінпослуг анулювала 12 ліцензій СК “Еуропа.Уа” на різні види ризикового страхування: страхування судових витрат, фінризиків, медичних витрат, страхування від нещасних випадків, медичне страхування (безперервне страхування здоров’я), страхування майна (крім залізничного, наземного, повітряного, водного транспорту (морського внутрішнього та інших видів водного транспорту), вантажів та багажу (вантажобагажу), страхування кредитів (у тому числі відповідальності позичальника за непогашення кредиту), страхування здоров’я на випадок хвороби, страхування виданих гарантій (порук) та прийнятих гарантій, страхування від вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ, страхування відповідальності перед третіми особами (крім цивільної відповідальності власників наземного транспорту відповідальності власників повітряного транспорту, відповідальності власників водного транспорту (включаючи відповідальність перевізника), страхування вантажів та багажу (вантажобагажу).
Регулятор також анулював ліцензію СК “Еуропа.Уа Життя” на добровільне страхування життя.
Анульовані ліцензії страховиків були видані відповідно до розпоряджень Нацкомфінпослуг від 28 квітня 2012 року.
Як повідомлялося, акціонери обох компаній на зборах 3 вересня поточного року вирішили звернутися в Нацкомфінпослуг з проханням анулювати ліцензії та виключити товариства з Державного реєстру фінансових організацій.
ПрАТ “Страхова компанія Еуропа.УА” і “Страхова компанія Еуропа.УА Життя” є дочірньою структурою польської страхової компанії Europa.
Група TU Europa сформована з компанії загального страхування Europa і компанії зі страхування життя Europa Zycie. Є третім страховиком у Польщі, які мають партнерські угоди більш ніж з 30 банками і 850 туристичними агентствами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас