НБУ випустив монету "День захисника України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ випустив монету "День захисника України"

Казна та Політика
546
Присвячена вшануванню мужності та героїзму, нескореності й волелюбності борців за національну справу усіх поколінь та Дню захисника України. Це свято за історичною традицією відзначається 14 жовтня – у день Покрови Пресвятої Богородиці, за яким закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова, воно асоціюється з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство.
Образ Божої Матері, яка тримає білу довгу покрову, став своєрідним оберегом України, символом її споконвічного прагнення до встановлення злагоди і миру.
На аверсі монети на тлі орнаменту розміщено: постать Пресвятої Богородиці, під омофором якої козаки (ліворуч) та сучасні воїни-захисники (праворуч); малий Державний Герб України (ліворуч); угорі півколом написи: УКРАЇНА, 2015, П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ – та логотип Монетного двору Національного банку України (праворуч).
На реверсі монети на тлі камуфляжу (використано тамподрук) стилізовано зображено тризуб – Знак Княжої Держави Володимира Великого, угорі написи півколом: ЗА ЧЕСТЬ! ЗА СЛАВУ! ЗА НАРОД!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас