Німецькі експерти побачили ознаки зростання української економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі експерти побачили ознаки зростання української економіки

Казна та Політика
841
Експерти Німецької консультативної групи щодо України Рікардо Джуччі та Роберт Кірхнер вважають, що в Україні явні ознаки економічної стабілізації.
Результатами свого нового дослідження ситуації вони поділилися з журналістами.
«В останні місяці спостерігаються явні ознаки економічної стабілізації та зміщення акцентів у бік економічного зростання», – вважають експерти.
На думку Джуччі і Кірхнера, промвиробництво в країні, а також оборот роздрібної торгівлі досягли дна, після чого почалося слабке зростання; валютний курс, схоже, стабілізувався з квітня, дефіцит бюджету і поточного рахунку доходів скорочується, довіра до банківської системи повертається.
«Мета стабілізації, очевидно, була досягнута. Характерно, що це заслуга уряду, який – на відміну від минулих років – йде на конструктивну співпрацю з МВФ », – говориться в доповіді.
В умовах України заходи, які могли б надати імпульс зростання, досить обмежені, у тому числі це занадто складно зробити за рахунок зростання внутрішнього споживання.
Економісти консультативної групи бачать як основний стимул зростання економіки в даний час «зовнішній сектор», зокрема, залучення прямих іноземних інвестицій, що сприяло б зростанню експорту та ВВП. Перевагами для країни в аспекті доступу на ринок ЄС щодо ЗВТ поки досить низька, а значить конкурентна, вартість робочої сили і знецінена валюта (на 60% з 2014 року).
Фактором, що гальмує залучення інвестицій, є ще недосконале податкове законодавство (уряд ФРН, наприклад, надає гарантії німецьким компаніям) і політичні ризики.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас