Юристи повідомили про складнощі вкладників через виконавчу службу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юристи повідомили про складнощі вкладників через виконавчу службу

Кредит&Депозит
1030
У вкладників із зони АТО виникають проблеми з компенсацією грошей з боку Державної виконавчої служби.
Про це повідомили в прес-службі юридичної компанії Prove Group.
Юристи відзначають, що при рішенні суду на користь вкладника банк-боржник, відповідно до законодавства, повинен спочатку переказати кошти виконавчій службі, яка вже, у свою чергу, переказує їх вкладнику. Для отримання грошей їх власнику необхідно пройти бюрократичну процедуру, яка, уточнюють в Prove Group, може затягнутися. При цьому якщо протягом 1 року виконавча служба грошові кошти не виплачує – вони, згідно із законодавством, перераховуються до бюджету.
“Інструкція з організації примусового виконання рішень встановлює, що при надходженні коштів на депозитний рахунок органу ДВС не пізніше наступного робочого дня про це сповіщається начальник органу ДВС. Після цього, не пізніше ще одного робочого дня про це повідомляється державному виконавцю. У свою чергу, виконавець не пізніше ніж протягом трьох робочих днів (у разі достатності суми для покриття всіх вимог стягувача та наявності відомостей від стягувача про шляхи отримання ним коштів) готує розпорядження, яке затверджується начальником органу ДВС. Як результат – протягом трьох робочих днів готуються розрахункові документи на перерахування грошових коштів казначейством вже безпосередньо стягувачу “, – описує послідовність відшкодування старший юрист ЮК Prove Group Антон Каганець.
У компанії навели приклад вкладника із зони АТО, чиї гроші застрягли у виконавчій службі на кілька місяців.
“У ДВС були різні відмовки, мовляв, документ не той, та й рішення судів із зони АТО наказано не виконувати. У процесі розглядів навіть було встановлено, що в якийсь момент на рахунках виконавчої служби цих коштів взагалі не було. І куди вони були перераховані – не відомо. Тільки після тривалої і старанної роботи юристів гроші все ж знайшлися “, – розповідає А. Каганець.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас