ХТЗ підписав контракт з Volvo на поставку до 1 тис. двигунів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ХТЗ підписав контракт з Volvo на поставку до 1 тис. двигунів на рік

Фондовий ринок
734
ПАТ “Харківський тракторний завод” уклав контракт з компанією Volvo на поставку до 1 тис. двигунів на рік, повідомив гендиректор підприємства Владислав Губін на прес-конференції в четвер.
“Контракт укладено в лютому місяці – це поставка дослідних двигунів. А серійний контракт підписаний наприкінці вересня”, – сказав він.
За словами В.Губіна, ХТЗ уклав контракт з Volvo, оскільки 12 лютого 2015 постановою уряду РФ був введений мораторій на експорт товарів з Росії в Україну, в результаті чого ХТЗ втратив можливість закуповувати двигуни Ярославського моторного заводу, і не може завозити ці двигуни з літа цього року.
“Офіційно, законним шляхом, завезти двигуни Ярославського моторного заводу не представляється можливим”, – сказав він.
В.Губін уточнив, що мова йде про двигуни Volvo потужністю 240-250 кінських сил. Контракт дозволить ХТЗ встановлювати двигуни на половині вироблених тракторів, тоді як друга половина тракторів, яка продається в Росію, оснащується двигунами ЯМЗ на виробничому майданчику в Бєлгороді.
За словами гендиректора, для ХТЗ двигун Volvo обходиться приблизно на 50% дорожче, ніж двигун ЯМЗ. Установка нового двигуна зробить трактор дорожче всього на 80 тис. грн дорожче, що при його ціні 1,2-1,4 млн грн не суттєво.
В.Губін зазначив, що ХТЗ визначив для себе пріоритетними ринками збуту Азію та Африку. Він пояснив, що з 2012 року щорічне падіння виробництва і продажів тракторів в світі склало 20-25%, і тільки в Південно-Східній Азії воно не скоротилося, а в Африці останні п’ять років спостерігається зростання на рівні 25%.
“Ми працюємо з Конго, з Замбією, зараз ведемо переговори з Алжиром”, – сказав він.
Як повідомлялося, ХТЗ в 2014 році виробив і реалізував 1,455 тис. тракторів, що на 10,4%, або на 137 од., більше, ніж роком раніше. У 2015 році планує реалізувати більше 2 тис. тракторів (на 37,5% більше).
Торік ХТЗ продавав трактора більш ніж в 30 країн світу, був присутній на ринках Європи, Азії, Африки та країн Латинської Америки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас