ICU побачила у відкликанні ліцензії ПФТС подвійні стандарти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ICU побачила у відкликанні ліцензії ПФТС подвійні стандарти

Фондовий ринок
277
Група ICU, яка заявила про намір викупити акції біржі ПФТС у Московської біржі, здивована рішенням НКЦПФР відкликати в українського майданчика ліцензію.
ICU повідомила, що направила офіційну пропозицію на придбання акцій ПФТС її поточному акціонеру – Московській біржі, яка вибирала покупця, виходячи з двох заявок, що надійшли.
Рішення, за інформацією ICU, повинно було бути прийнято до кінця поточного тижня. «Ми вже пройшли взаємний процес ідентифікації контрагентів і направили повідомлення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР). Також на прохання регулятора відбулася зустріч, під час якої група ICU детально роз’яснила свою позицію щодо планів з придбання акцій ПФТС і розвитку біржових технологій в Україні. І весь цей час ми діяли відкрито », – заявили в ICU.
Тому у ICU викликає здивування, «чому під час укладання угоди НКЦПФР раптом анулює ліцензію ПФТС на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку».
«Наявність двох покупців на акції біржі ПФТС свідчить про привабливість біржового майданчика. По суті, рішення НКЦПФР позбавляє групу ICU можливості завершити процес купівлі-продажу, а ПФТС, як об’єкт інвестування, без ліцензії втрачає яку-небудь інвестиційну привабливість», – обурені в ICU.
На думку покупця, рішення комісії також руйнує вартість акцій ПФТС для решти акціонерів, крім Московської біржі. «Група ICU, як діючий акціонер біржі ПФТС, здивована вибірковим підходом НКЦПФР в питаннях регулювання ринку. Такі дії ведуть до подальшого погіршення інвестиційного клімату в країні », – заявила ICU.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас