НКЦПФР розробила законопроект про деривативи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР розробила законопроект про деривативи

Фондовий ринок
359
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) спільно з міжнародними організаціями завершує розробку законопроектів щодо врегулювання ринку деривативів, товарного біржового ринку та інших регульованих ринків.
Як повідомляє прес-служба комісії, над цим пакетом законопроектів НКЦПФР працювала спільно з Міністерством фінансів, МЕРТ, НБУ, а також ЄБРР, МВФ і USAID в якості радників.
Законопроектами буде врахована передова міжнародна практика, в тому числі останні законодавчі зміни в Євросоюзі, рекомендації Міжнародної асоціації свопів і деривативів (ISDA), Директиви Євросоюзу про ринки фінансових інструментів (MiFID II) і Регламент про ринки фінансових інструментів (MiFIR), а також Регламент про позабіржові похідні інструменти, центральні контрагенти і торгові репозитарії (EMIR).
Реалізація запропонованих законодавчих змін дозволить у майбутньому отримати прозорі ціни на будь-який актив для всіх учасників ринку; держава отримає репрезентативні біржові цінові індикатори; покращиться управління ціновими ризиками; знизяться ризики невиконання угод контрагентами; єдина інфраструктура і уніфіковані підходи будуть стимулювати інвестиції та економічний розвиток.
«Впровадження міжнародних стандартів на товарному біржовому ринку є важливою передумовою розвитку деривативів. Адже розвиток ринку деривативів буде мати велике значення як для фондового ринку, так і для економіки в цілому. Але не слід забувати, що дериватив є лише вторинним інструментом, тому не слід перебільшувати його ролі. У той же час для його впровадження ми повинні змінити рельєф фінансового ринку, оскільки в поточному вигляді інфраструктура ринку є занадто слабкою », – прокоментував голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.
Найближчим часом пакет законопроектів буде винесений на узгодження з усіма членами робочої групи. Після внесення доцільних правок документ буде поданий до Верховної Ради.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас