Рада забирає субсидії у бідних і повертає олігархам, - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада забирає субсидії у бідних і повертає олігархам, - нардеп

Казна та Політика
2592
Законопроект про зниження ренти на видобуток газу, який підтримала вчора Верховна Рада, позбавляє малозабезпечених українців можливості отримувати в майбутньому субсидії на газ.
Про це заявив голова фракції “Народний фронт” Максим Бурбак у сесійній залі 7 жовтня, передає прес-служба партії.
“Цей законопроект – прямий удар по кишенях малозабезпечених громадян. Тому що субсидії вони отримують безпосередньо з 70% ренти – це 24,5 мільярда гривень для 3,3 мільйона сімей, які вже оформили субсидію. Вчорашнім голосуванням ви намагаєтеся забрати субсидії у малозабезпечених і повернути багатим олігархам “, – сказав Бурбак.
Він також нагадав, що 2 березня Рада 291 голосом прийняла в цілому закон №2213 про збільшення ренти на газ.
“Цікаво, як ви тоді голосували за збільшення, а сьогодні вже голосуєте за зменшення. Ви є члени коаліції – у нас призначено коаліційний уряд, який несе політичну відповідальність за непопулярні реформи. Так коли ви були щирі – тоді чи вчора, або ви боїтеся політичної відповідальності за непопулярні реформи? “, – зазначив Бурбак.
“Європейський Союз вимагає прозорого газового ринку, щоб ми скинули з себе газовий зашморг Росії. А ви намагаєтеся знову в нього залізти”, – резюмував Бурбак.
Нагадаємо, що Рада 6 жовтня прийняла в першому читанні законопроект №2835 про зниження рентних платежів при видобуванні природного газу.
Розроблений сімома нардепами документ, яким вносяться зміни до Податкового кодексу, був підтриманий 228 голосами. Згідно з ним (в редакції від 14 вересня), для приватних газодобувних підприємств планується знизити ренту з 55% до 29% (при глибині видобутку до 5 км) і з 29% до 14% (при глибині видобутку понад 5 км).
На відміну від розробленого Кабміном і не підтриманого депутатами законопроектом, пропонується також знизити ренту для ПАТ “Укргазвидобування” до 29% з 70% (при глибині видобутку до 5 км). Законопроектом також передбачає зниження збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ, який поставляється населенню, з 4% до 0%.
У той же час для підприємств, які видобувають газ в рамках спільної діяльності з державними підприємствами, передбачається зберегти ренту на рівні 70%, тоді як в останній редакції цього законопроекту для СД також планувалося знизити ренту з 70% до 29% і 14%.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас