Яценюк назвав важливу умову для кредиту МВФ і безвізового режиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк назвав важливу умову для кредиту МВФ і безвізового режиму

Казна та Політика
2574
Питання ефективної боротьби з корупцією є одним з ключових в програмі реформ, а механізм функціонування Антикорупційного бюро та антикорупційного прокурора – найбільш актуальним і важливим для донорів України, включаючи Міжнародний валютний фонд (МВФ).
Про це в ході засідання уряду сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
За його словами, уряд зі свого боку зробив всі необхідні кроки для того, щоб антикорупційний прокурор розпочав роботу. Однак якщо цей інститут не зможе виконувати свої функції, Україна не отримає фінансової підтримки, а також не зможе розраховувати на черговий транш від МВФ.
“Не буде ні безвізового режиму, ні наступного траншу МВФ. Тому що це один з ключових елементів країни по боротьбі з корупцією, – сказав Яценюк. – Сподіваюся, що антикорупційний прокурор буде призначений і Антикорупційне бюро почне свою роботу з розслідування справ стосовно чиновників, які вчинили корупційні правопорушення “.
Нагадаємо, місія МВФ працювала з 22 вересня по 2 жовтня, аналізуючи виконання Кабміном програми (в обмін на кредити ми повинні були досягти певних економічних показників. – Ред.).
За словами міністра фінансів Наталії Яресько, уряд чекав, що за підсумками цієї місії України успішно отримає третій транш кредиту МВФ ($ 1.7млрд), який направлять в золотовалютні резерви (ЗВР) НБУ.
Раніше нам були видані два транші на $ 5 і $ 1,7 млрд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас