Представництво Європейського союзу очікує проведення в Раді "безвізового дня" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представництво Європейського союзу очікує проведення в Раді "безвізового дня"

Казна та Політика
808
Представництво Європейського союзу чекає на проведення в Раді “безвізового дня”, присвяченого ухваленню законів у рамках плану дій візової лібералізації (ПДВЛ), і підкреслює, що Україна лишила прогалини у виконанні обіцянок в сфері боротьби з корупцією. Таку заяву дипмісія поширила в середу, 7 жовтня.
“Представництво ЄС з великою зацікавленістю зустріло рішення Верховної ради про те, щоби присвятити пленарне засідання 8 жовтня ухваленню законодавства, яке спрямоване на виконання ключових показників ПДВЛ. ЄС і далі підтримує Україну на цьому шляху”, – йдеться в заяві.
В представництві додали, що для виконання ПДВЛ потрібно ухвалити закони про створення відомства з управління активами та про державне фінансування партій – всі вони є в “безвізовому пакеті”, який виноситься на голосування в четвер.
Європейські дипломати окремо наголосили, що “ключовим пріоритетом для впровадження безвізового режиму для громадян України лишається боротьба з корупцією”.
ЄС наполягає, що українська влади повинна “невідкладно зняти обгрунтовані занепокоєння громадянського суспільства та експертів щодо складу комітету з виборів антикорупційного прокурора” , щоби забезпечити незалежність цього посадовця.
Також ЄС чекає на затвердження чітких критеріїв призначення та звільнення прокурорів у антикорупційній прокуратурі.
В представництві нагадали, що запуск незалежної антикорупційної прокуратури “є ключовим індикатором для (впровадження) безвізових поїздок в ЄС, а також для виділення Україні значної (фінансової) допомоги з боку Євросоюзу”.
Раніше заступник міністра Кабінету міністрів України – директор урядового офісу з питань європейської інтеграції Наталія Гнидюк заявила що Рада повинна прийняти ще 11 законопроектів, необхідних для виконання умов щодо введення безвізового режиму з ЄС.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас