Нацкомісія з цінних паперів анулювала ліцензію однієї з найбільших фондових бірж України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомісія з цінних паперів анулювала ліцензію однієї з найбільших фондових бірж України

Фондовий ринок
780
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) анулювала ліцензію однієї з найбільших фондових бірж України – ПФТС, мажоритарним акціонером якої є Московська біржа.
Про це повідомила прес-служба комісії з посиланням на результати засідання.
НКЦПФР на засіданні, яке відбулося 6 жовтня 2015 року, прийняла рішення про анулювання ліцензії ПАТ “Фондова біржа ПФТС” на проведення професійної діяльності на фондовому ринку – діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку”, – зазначила прес-служба.
У комісії повідомили, що рішення прийнято відповідно до закону “Про ліцензування видів господарської діяльності”, відповідно до якого причиною для анулювання ліцензії може бути документальне підтвердження факту контролю над діяльністю компанії іншими особами, які зареєстровані на території країни агресора – Росії.
Нагадаємо, українські інвестиційні компанії “Фаворит” та “Інвестиційний Капітал Україна” планували придбати контрольний пакет акцій фондової біржі ПФТС у розмірі 50,02% акцій у Московської біржі.
Раніше Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку анулювала ліцензію Української міжбанківської валютної біржі на проведення професійної діяльності на ринку цінних паперів України та наклала на неї штраф у розмірі 17 000 гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас