Що буде з гривнею перед виборами, - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з гривнею перед виборами, - думка експерта

Валюта
7053
Національний банк України не буде вживати спеціальних заходів, щоб зміцнити гривню напередодні виборів. Таку думку висловив заслужений економіст України Ярослав Жаліло.
“На мою думку, Національний банк не буде вживати спеціальних заходів для того, щоб зміцнити гривню перед виборами. Адже прямої політичної зацікавленості на сьогоднішній день немає. І хоча певний елемент громадського занепокоєння є, і можна припустити, що такі дії збільшать прихильність до провладних сил, однак я дуже сумніваюся, що НБУ піде на такий крок. Найімовірніше, що регулятор піде на гривневі інтервенції, скуповуючи валюту, одночасно випередить надмірне зміцнення гривні. Бо, як не крути, треба поповнювати резерви і зараз підходящий для цього період”, — сказав він.
Також, за словами експерта, курс нижче 20 грн дол. не повернеться
“Курсу нижче 20 гривень за долар однозначно не буде. Гривня досить довго протрималася на рівні 22-23 гривень за долар. Поступово рівень цін адаптується до нових курсових показників. Можливо, у вузькому діапазоні гривня буде трохи зміцнюватися, але Нацбанк одночасно цілеспрямовано здійснюватиме гривневу інтервенцію, щоб пом’якшити монетарну політику, активізувати економічну динаміку і, знову ж таки, поповнювати резерви”, – сказав експерт.
Я. Жаліло також повідомив, що зміцнення курсу гривні негативно позначиться на економіці країни
“Зміцнення курсу гривні негативно позначиться на економіці країни. По-перше, тому, що у нас буде обмежувальна монетарна політика. По-друге, це означає, що у нас буде придушуватися експорт і буде заохочуватися імпорт. А останній факт не цікавий для українського виробника”, – сказав він.
Нагадаємо, в лютому 2014 року Національний банк України ввів тимчасове обмеження на зняття валютних вкладів в еквіваленті, що не перевищує 15 тис. грн на добу.
В лютому 2015 року Уряд разом з Національним банком для наведення порядку і стабілізації валютного ринку повідомили про те, що готові боротися з валютними спекулянтами і контролювати імпортерів і експортерів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас