Україна отримає транш МВФ у листопаді-грудні, а поки в ньому немає необхідності, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає транш МВФ у листопаді-грудні, а поки в ньому немає необхідності, - експерт

Казна та Політика
585
МВФ поки не готовий видати Україні третій транш кредиту за програмою розширеного фінансування.
“Місія Фонду продовжить роботу протягом наступних тижнів, оскільки уряду України потрібно більше часу, щоб конкретизувати пропозиції щодо політики в окремих сферах у 2016 році”, – пояснив вчора глава місії Микола Георгієв.
Нагадаємо, місія МВФ працювала з 22 вересня по 2 жовтня, аналізуючи виконання Кабміном програми (в обмін на кредити ми повинні були досягти певних економічних показників. – Авт.). За словами міністра фінансів Наталії Яресько, уряд чекав, що за підсумками цієї місії України успішно отримає третій транш кредиту МВФ ($ 1,7 млрд), який направлять в золотовалютні резерви (ЗВР) НБУ. Раніше нам були видані два транші на $ 5 і $ 1,7 млрд.
Як роз’яснив нам президент Украналітцентра Олександр Охріменко, грошей нам поки не дають, оскільки Україна не виконала ряд умов: Нацбанк мало поповнив ЗВР (замість $ 2 млрд на міжбанку куплено менше $ 100 млн), не вирішено питання з поверненням боргу з ПДВ бізнес-структурам ( 47 млрд грн), не працює повноцінно Антикорупційне бюро.
“Транш надійде в листопаді-грудні. Але поки в ньому немає великої необхідності, адже курс гривні стабілізувався, – вважає виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко. – Але МВФ таким чином дає зрозуміти, що хоче більш активної боротьби з корупцією в Україні, і чекає хоч якихось результатів від переговорів з РФ з приводу реструктуризації боргу в $ 3 млрд, який треба погасити в грудні “.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас