Єврооблігації Києва будуть реструктуризовані в тому ж порядку, що і суверенні, - Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврооблігації Києва будуть реструктуризовані в тому ж порядку, що і суверенні, - Яресько

Казна та Політика
280
Єврооблігації Києва будуть реструктуризовані в тому ж порядку, що і суверенні і гарантовані державою цінні папери, повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько.
“Цінні папери Києва були включені в категорію, яка повинна відповідати всім трьом критеріям боргової операції, сформульованим МВФ. Це залишається фактом. Вони (єврооблігації Києва – ред.) не були включені в поточну пропозицію, оскільки є квазісуверенним боргом. Ми вже почали переговори по реструктуризації єврооблігацій Києва, перші зустрічі відбулися наприкінці минулого тижня і початку цієї. Не обов’язково, що цінні папери будуть реструктуризовані на тих же умовах, що і суверенні, але вони, в будь-якому випадку, будуть відображати ці умови “, – сказала вона під час веб-презентації інвесторам боргової операції України в Лондоні.
У свою чергу представник радник з реструктуризації – компанії Lazard Девід Гедмор (David Gadmer) додав, що власники єврооблігацій Києва сформували комітет кредиторів і переговори про реструктуризацію цінних паперів вже стартували.
Як повідомлялося, єврооблігації Києва включені в периметр боргової операції, передбаченої програмою розширеного фінансування EFF Міжнародного валютного фонду. Київська міськрада схвалила реструктуризацію муніципальних єврооблігацій, випущених в 2005 і 2011 рр. в березні 2015 року.
В даний час в обігу перебувають єврооблігації Києва на $ 250 млн з терміном обігу до 6 листопада 2015 року та на $ 300 млн з терміном обігу до 11 липня 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас