Детективи з Лондона вчили українських колег відстежувати "грошовий слід" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Детективи з Лондона вчили українських колег відстежувати "грошовий слід"

Казна та Політика
592
Двоє детективів Академії з економічних злочинів поліції Лондона провели тренінги для слідчих і оперативників Служби безпеки України. Про це розповіли в прес-центрі Консультативної місії ЄС.
Двоє детективів Академії з економічних злочинів поліції Лондона провели тренінги для українських колег. Семінари відвідали 50 слідчих і оперативників Служби безпеки України з різних регіонів країни. Чотири курси з міжнародного співробітництва та повернення активів з-за кордону були спрямовані на підвищення ефективності СБУ.
Курс охоплює специфічні концепції відстеження “грошового сліду”, як гроші відмиваються і конвертуються в активи, як слідчий може їх знайти в інших країнах. Інший модуль присвячений слідчій стратегії, яка використовується для локалізації активів за кордоном. Курс також пояснює процес зібрання доказів за межами країни використовуючи міжнародний запит відповідно до Угоди про міжнародно-правової допомоги. Фінальний розділ тренінгу присвячений організації та використанню Спільної слідчої групи.
Перший заступник голови СБУ Віктор Трепак зазначив, що у Служби налагоджено продуктивне практичне співробітництво з Національним агентством по боротьбі зі злочинністю Великобританії. Співпраця є необхідною тому, що треба повертати з-за кордону вкрадені активи, тому виникла потреба в засвоєнні оперативниками і слідчими СБУ сучасних підходів до протидії масштабним економічним злочинам.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас