Норвезька Telenor вирішив позбутися частки в "Київстарі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвезька Telenor вирішив позбутися частки в "Київстарі"

Фондовий ринок
1411
Норвезька компанія Telenor в понеділок оголосила про намір вийти з капіталу холдингу VimpelCom, який володіє українським мобільним оператором “Київстар”.
Як говориться в прес-релізі Telenor, володіння міноритарним пакетом акцій VimpelCom (33%) не дає компанії можливості контролювати управління холдингом, у той час як внесок бізнесу VimpelCom у розвиток норвезької компанії постійно знижується.
“Telenor Group прийняла рішення продати належні їй акції VimpelCom. Продаж акцій найкращим чином відповідає інтересам наших акціонерів і довгостроковим стратегічним цілям Telenor”, – йдеться в повідомленні.
У повідомленні Telenor наголошується, що за час участі в капіталі VimpelCom компанія інвестувала в холдинг близько 15 млрд норвезьких крон (за поточним курсом приблизно $ 1,8 млрд), отримавши за той же час у вигляді дивідендів близько 20 млрд крон ($ 2,4 млрд). Нинішню вартість свого пакета в Telenor оцінили ще в 20 млрд крон.
Терміни завершення виходу з капіталу VimpelCom в Telenor не називають. У повідомленні наголошується, що керівництво норвезької компанії вивчить всі можливі варіанти угод з тим, щоб найкращим чином захистити інтереси своїх акціонерів.
Нагадаємо, що мажоритарним акціонером VimpelCom є компанія LetterOne, що належить російському мільярдерові Михайлу Фрідману.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас