Гонтарєва: "Банк Жеваго повинен був померти в 2009," Надра "- ще раніше, "Родовід" не повинен був народитися,"Київ" вкрали 3 рази" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва: "Банк Жеваго повинен був померти в 2009," Надра "- ще раніше, "Родовід" не повинен був народитися,"Київ" вкрали 3 рази"

Кредит&Депозит
5819
За словами глави НБУ Валерії Гонтарєвої, зараз НБУ перейшов до етапу реформи банківського сектора, який називається “перезавантаження”, при цьому глава регулятора запевняє, що НБУ гідно здійснював нагляд за банками.
“Я ж вам і пояснюю, що все не так просто, особливо з” Дельтою “, тому ми так довго і шукали шляхи її відновлення. А банк Жеваго взагалі повинен був померти в 2009 році,“Надра банк” повинен був померти ще раніше, “Родовід” не повинен був взагалі народитися, банк “Київ” вкрали три рази. У чому ми винні? “ – Відповіла голова Національного банку Валерія Гонтарєва на питання про упущення нагляду за банками.
Вона зазначила, що все, що зараз може зробити Національний банк, – це очистити систему і зробити так, щоб падіння банків не тривало.
“Що ж ви хочете? Щоб я вийшла Ларою Крофт, замінила собою всі відомства і всіх “порубала”? Але там, насправді, нема кого ні рубати, ні рятувати -“зомбі” і “відмивники”, – підкреслює глава НБУ.
Після закінчення цього етапу “перезавантаження”, в середині 2016- го, почнеться реальне зростання кредитування, запевняє Гонтарєва.
Як повідомляло агентство, Національний банк 4 червня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку “Надра”, а 24 червня – банку “Київ”.
17 вересня НБУ визнав неплатоспроможним банк “Фінанси та Кредит”.
Другого вересня за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб НБУ ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації Дельта Банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас